27.02.2006 11:15
В адрес редакции From-UA поступило письмо от главного редактора газеты «Самостійна Україна», кандидата в депутаты от БЮТ Любови Стасив. Текст приводим на языке оригинала.

«Відкритий лист головного редактора газети «Самостійна Україна » до читачів газети та колег-журналістів

Шановні друзі!
Я редагую газету з 1999 року. Ми публікували досить гострі матеріали і про безчинства у судах, і про інші злочини як економічного, так і кримінального характеру.

При Кучмі нам опонували словом, тепер же, як не прикро це констатувати, проти «Самостійки» розгорнулася суцільна війна. Чотири судових позови, два з яких ініціювала команда Анатолія Матвієнка вже у час передвиборчої кампанії. З вигаданими звинуваченнями т.зв. голова Шевченківської організації партійної структури, яку очолює Матвієнко, Надія Стірська звернулася до суду. Опротестувати ці звинувачення не важко, але це відволікає мене, як кандидата у народні депутати від виборчого процесу. Крім того, арешт, який намагаються накласти на рахунок редакції позбавить виборців можливості краще познайомитися «хто є хто» у нинішніх перегонах. На час виборів ми суттєво збільшили тираж газети і це, вочевидь, когось налякало.

Не вкладається в голові і те, що вперше за час своєї роботи у журналістиці і політиці, мені почали погрожувати.

Тому, не тільки як кандидат у народні депутати і журналіст, а, передусім, як мати п’ятьох дітей, я звернулася до відповідних служб про захист своєї родини.

Головний редактор Любов Стасів»