11.05.2006 11:04
13 мая 2006 г. свыше 500 школьников и жителей района под эгидой проекта "Чистый город нашими руками", который организовывает Международная молодежная палата предпринимателей Украины (JCІ Ukraіne), примут участие в уборке парка Бабий Яр, а звезды украинской сцены высадят деревья, сообщает JCІ Ukraіne. Далее приводим текст полностью на языке оригинала.

Ще донедавна Київ вважався найбільш зеленою столицею Європи. Однак сьогодні статистика екологічних показників стрімко повзе донизу. За європейськими нормами об’єм зелених насаджень на одного мешканця міста повинен складати не менше 20 м², в нашій же столиці такий показник вже вимірюється - 16 м². Технічний прогрес, нинішній будівельний бум та низьке фінансування комунальних служб міста призводять не тільки до скорочення паркових зон, але й до їхнього засмічення або й взагалі знищення. Тож, якщо важко змінити систему в цілому, то чому б не спробувати хоча б навести порядок навколо себе і підтримувати його. Адже чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. Кращими зразками такого ставлення є розвинуті західноєвропейські країни. У Києві ж таке відповідальне ставлення до природи варто виховувати, починаючи з наймолодших представників суспільства – школярів.

Міжнародна молодіжна палата підприємців України (JCI Ukraine) другий рік поспіль реалізує проект «Чисте місто нашими руками» з метою підвищення соціальної відповідальності громадян, і передусім дітей. Значною і, мабуть, найбільш помітною частиною проекту є прибирання однієї з зелених зон столиці. Минулого року подібна акція відбулася у мікрорайоні Русанівка – школярі прибрали там лісопаркову зону та набережну. За результатами цієї акції рішенням Екологічної комісії Київської міської ради проект “Чисте місто нашими руками” отримав статус загальноміського. І тепер кожна наступна акція відбувається за підтримки міської влади і особисто голови Екологічної комісії Даніеля Карабаєва.

«Ми щиро раді тому, що цього року наш проект підтримують компанія «МЕТРО Кеш енд Керрі Україна», котра надала необхідні матеріали для прибирання та подарунки школярам, «МюзікРадіо», яке одразу відгукнулося на наш заклик і стало генеральним інформаційним партнером. Медіа-підтримку доповнює і Національна Радіокомпанія України. Для нас це стало виразним показником того, що наша ініціатива справді важлива. Наступного року ми плануємо провести акцію у всьому місті і, сподіваємося, соціальне партнерство підтримають і інші компанії» - сказав Олексій Романенко, президент Київської палати Міжнародної молодіжної палати підприємців України.

По закінченню прибирання – на усіх учасників заходу чекають сюрпризи: смачні подарунки та зустріч з зірками української сцени. На прибраній ділянці Бабиного Яру Олег Скрипка з гуртом “ВВ”, заслужений артист України Остап Ступка та мавка української естради Катя Чіллі висаджуватимуть дерева.

Кожні 2 хвилини внаслідок пожеж і вирубок з землі зникає ділянка ліса, яка дорівнює футбольному полю. Рахуйте самі: за декілька хвилин, поки ви читали цей прес-реліз, з планети зникло понад 52 гектарів лісу.

Міжнародна молодіжна палата підприємців України (JCI Ukraine) об’єднує молодих активних людей України віком від 18 до 40 років. Будучи частиною Всесвітньої молодіжної організації лідерів і підприємців (JCI), яка налічує понад 5 000 палат у 110 країнах світу об’єднання працює у 4 головних напрямках: міжнародний, соціальний, бізнес та індивідуальний розвиток. На сьогодні в Україні організація налічує понад 100 активних членів у 5 палатах в Києве, Одесі, Чернівцях та Житомирі.