20.07.2006 17:42
В четверг, 20 июля, в кулуарах Верховной Рады заместитель руководителя фракции Партии регионов Евгений Кушнарев, отвечая на вопросы журналистов, отметил, что другая кандидатура на должность премьер-министра кроме В.Януковича фракцией не рассматривается, сообщает пресс-служба депутата.

"Перед Президентом вибір, якщо він хоче поглиблювати кризу і штучно загострювати ситуацію, а потім шукати привід для того, щоб розпустити парламент, він буде використовувати усі 15 днів. Але, думаю, що народ за це не складе йому шани. Якщо він дійсно хоче об’єднувати Україну, піднімати економіку і добробут людей, то повинен негайно сьогодні, можливо, завтра подати кандидатуру Віктора Федоровича на затвердження і зробити усе від нього залежне, аби ми знайшли формат широкої коаліції за участю „Нашої України”, а відповідно, й залучили „Нашу Україну” до формування коаліційного уряду", – відмітив народний депутат.

Відповідаючи на питання стосовно виборів віце-спікера, Є.Кушнарьов зауважив: "Ми були готові проголосувати за це і сьогодні, якби БЮТ вніс пропозицію. Але замість пропозиції ми бачимо відмову від участі в роботі парламенту. На мій погляд, це знімає питання з порядку денного принаймні на якийсь час".

"Якщо БЮТ і далі буде продовжувати бойкотувати парламент, цілком ймовірно, що їх комітети будуть розподілені між тими фракціями, які працюють", – сказав Євгеній Кушнарьов.

За словами Є.Кушнарьова, консультації з "Нашою Україною" продовжуються.

Коментуючи на прохання журналістів позицію В.Ющенка, політик відмітив: "Президент пропонує усім об'єднуватись і працювати на Україну. Ми пропонуємо теж саме. Тому мені не зрозуміло, чому ще немає подання на В.Януковича".