Перевзутись в повітрі: Слуга Народу веде маріонеток старої влади в парламент
02.07.2019 16:51

Серед нових-старих облич, що є кандидатами в народні депутати від президентської партії Слуга Народу, повно людей, що не так давно лягали кістьми в підтримці екс-президента Петра Порошенка. Влада змінилась і погляди цих людей змінились аналогічно.

Борзова Ірина округ 14

Партія "Слуга народу" має намір висунути дружину Сергія Борзова, в.о. глави Державного управління справами, який володіє бізнесом в анексованому Криму, Ірину Борзову кандидатом в депутати Верховної Ради по мажоритарному округу № 14 у Вінницькій області.

Ірина Борзова є головою ГО «Розвиток. Розвиток», володіє мережею кафе «Смачний Їжак» та є співвласницею готелю в Судаку. Батько Ірини Борзової – Наум Баруля – теж відомий гуморист, 10 років очолював компанію «АМіК» Олександра Маслякова. На даний момент Баруля керує "Лігою сміху" президента Володимира Зеленського.

Борзова володіє фірмою "Профіль-Н" в області ресторанного бізнесу, зареєстрованої в окупованому РФ Судаку. "Фірма переоформлена відповідно до вимог російського законодавства, а за даними податкової РФ, в 2016 році фірма Борзова отримала 600 000 рублів прибутку", - додає Ніколаєнко.

Чоловік Ірини, - Сергій Борзов у 2014 році потрапив до Державного управління справами на посаду заступника керівника. З кінця літа 2015 р. виконує обов’язки голови ДУС. До цього Борзов заробляв жартами у складі команди КВН «Вінницькі Перці».

У задекларованій власності родини чиновника – земельна ділянка, будинок та квартира, комерційна нерухомість в Криму, Тойота Рав 4 та Мерседес Віто.

У червні 2016 року в ЗМІ з'явилася інформація, що Борзов безкоштовно отримав від Державного управління справами квартиру на Печерську вартістю 10 мільйонів гривень. Підвідомче Державному управлінню справами ДП "Укржитлосервіс" видало Борзова і всієї його сім'ї свідоцтво на право власності на квартиру в багатоповерхівці на бульварі Лесі Українки в Києві.

За підрахунками журналістів, комерційна вартість такої нерухомості становить $ 2-2,5 тисячі за квадратний метр. Таким чином, вся квартира може коштувати більше 10 млн гривень.

11 червня 2019 року новообраний президент Володимир Зеленський видав указ, “Про тимчасове виконання обов’язків Керівника Державного управління справами” вінничанином Сергієм Сергійовичем Борзовим.

Борзова, яка всі президентські вибори відкрито підтримувала Петра Порошенка, підписуючись на його агітках, тепер кандидат від Слуги народу? Хто тоді «вовк в овечому хутрі»? Хто тоді пристосуванець? Ми знаємо цю людину, як ту, яка весь час агітувала за Порошенка і разом із своїми приплічниками перешкоджали діяльності нашої ЗеКоманди у Вінницькій області

Слуга Народу – Березкін Максим, округ 151

В 151-му окрузі на Полтавщині, це районні центри Гадяцький, Лохвицький, Чорнухинський та частина Лубенського району, політична партія Слуга Народу відправила Березіна Максима.

Народився в Вінниці, навчався в Сумах, а нині працює директором комунального підприємства «Муніципальна поліція» Кременчуцької міської ради Полтавської області. Це вже не перша спроба зайти в політику, даного слуги.

Так в 2016 році він був технічним кандидатом від партії Миколи Катеринчука «Європейської партії України». На тодішніх проміжних виборах 17.072016 позачергових виборів народних депутатів він набрав 406 голосів, менше 1%, Опора тоді його називала технічним кандидатом. Тому на цей раз Березін вирішив змінити політичний бренд, адже йому не звикати.

У 2016 він створив та очолив одразу 2 партійні осередки: Політична партія Крижопільська Районна організація Єдиного Центру (В. Балога) та політична партія Крижопільська Районна партійна організація Народно-Демократичної партії України. Проте успішним партійним будівництвом Березін не відзначився, так як очолив комунальне підприємство «Муніципальна варта».

Максим Березін був помічений в корупційних скандалах. Відносно директора комунального підприємства «Муніципальна варта» Максима Березина складено протокол про корупцію. Чиновник не вчасно подав декларацію про доходи за 2016 год. Проте й надалі Березін подавав декларацію з порушеням, не вказувавши де він проживає, але він плювати хотів на закон, тому що він і є закон.

Також будучи на посаді керівника «Муніципальної варти» отримував гроші за фіктивно працевлаштованих працівників. Про це писали місцеві активісти, навіть писали заяву в поліцію, проте через тісні зв’язки з мером Кременчука, справі не дали подальший хід.

З таким політичним бекграундом Березіну не звикати до зміни партійних кольорів, за останні 3 роки це вже в нього 4 політична сила, до якої він має відношення. Будьте-певні, далі буде

«Слуга Народу» - Дануца Олександр, округ 99

Ще одним політичним хамелеоном в команді Слуги Народу є кандидат по мажоритарному округу 99, Кіровоградської області Дануца Олександр. Одночасно він заступник голови Кіровоградської обласної організації Блока Петра Порошенка Солідарність.

У 2002 році Олександр Дануца, балотуючись від виборчого блоку «Наша Україна» по Голованіському мажоритарному округу, програв, або підіграв вибори «співучому ректору» Михайлу Поплавському.

У 2006-2007 роках Олександр Дануца очолює Кіровоградський міський виборчий штаб Блоку «Наша Україна», а наприкінці 2006 року лише 300 голосів не вистачає для його перемоги на перевиборах Кіровоградського міського голови.

Враховуючи ненаситні амбіції Олександра, він дуже швидко покидає лави «невпливової» партії і вступає в 2012 році до лав «Сильної України» регіонала Сергія Тігіпко, підтримуючи (За вагому фінансову подяку), тоді на виборах в мери Кіровограда свого колегу Віктора Андеєва.

Олександр показав себе і з не кращої сторони під час «Євромайдану». Тодішнього фейсбучного «революціонера» звинуватили в тому, що він людина, яка ніби і підтримує Євромайдан, але водночас переймається долею олігарха, провладного депутата і регіонала.

Зараз Олександр Дануца вирішив спробувати свої сили знову від президентської партії, розраховуючи на успіх.

Слуга Народу - Шуба Катерина округ 115

Старший прокурор прокуратури міста Львова. Потім - заступник голови правління ВАТ "Львівський завод штучних алмазів і алмазного інструменту". Колишня прокурорша міської прокуратури Шубка Катерина Павлівна. Яка злила купу справ за нищення пам’яток забудовниками,. зокрема на пл. Ринок, 36, на вул. Краківській-Вірменській. І ще багато де пані Катерина не побачила злочинів і закрила справи.

В ЗМІ пов’язують її із забудовником Ростиславом Мельником. Після прокуратури Шубка Катерина стала заступником голови праління ВАТ "Львівський завод штучних алмазів і алмазного інструменту». Потім депутати Львівської міськради дозволили будівництво житлового кварталу на місці колишнього Львівського заводу з виробництва штучних алмазів. Територію заводу буде забудовувати Ростислав Мельник.

Такі от «принципові» слуги народу йдуть під брендом Зеленського у Верховну Раду. Немає сумнівів, що зайшовши у Верховну Раду, вони продовжать свою не чисту діяльність, тільки на цей раз уже в масштабах країни. Такі слова як принципи, ідеали, ідеологія їм точно не знайомі.