Директор КНДІСЕ Олександр Рувін несе пряму загрозу національній безпеці України
31.08.2020 08:52

Громадські діячи, антикорупціонери та журналісти вимагають звільнити та притягнути до кримінальної відповідальності директора Київського науково-дослідницького інституту судових експертиз (КНДІСЕ) Олександра Рувіна - підпільного мільйонера, що веде подвійне життя.

Нещодавно Голова Ради громадського контролю НАБУ Тетяна Локацька повідомила, що делегація Ради з метою викриття корупціонера навіть побувала на прийомі в Міністерстві юстиції, надавши всі факти про злочинну діяльність директора КНДІСЕ. Зокрема, мова йшла про три раніше порушених кримінальних виробництва щодо Рувіна - за незаконне збагачення, недостовірне декларування і свідомо недостовірний висновок експертизи.

Крім того, в НАБУ є офіційні дані, які свідчать про те, що Олександр Рувін є громадянином Ізраїлю – про це йдеться у відповідних листах від СБУ та Відомства у справах населення та міграції м. Тель-Авів (Ізраїль). Рувін з сім’єю не лише є громадянами Ізраїлю, але й володіють там дорогою нерухомістю.

Однак навіть заступник міністра юстиції відмовився вживати заходів щодо директора КНДІСЕ, заявивши, що "Мінюст не може його звільнити, а те, що він громадянин іншої країни і у нього так багато майна - ну, це ж до експертиз не відноситься".

Тому багато експертів вважають, що Рувін не міг би займати настільки довго таку високопоставлену посаду, якщо не припустити, «що своїми експертизами він шантажує чи допомагає впливовим особам і так утримується в своєму кріслі».

І це при тому, що Рувін постійно фігурує в гучних корупційних схемах та скандалах. Чого варті лише ті факти, що він є власником привезеного зі США асфальтобетонного заводу, що знаходиться на території «АБЗ-1» (код ЄДРПОУ 41190464) в Києві по вул. Дев’ятого травня, 49. Зрозуміло, що асфальт з особистого заводу завжди отримає позитивну оцінку КНДІСЕ за результатами експертизи – так як саме Олександр Рувін і підпорядковане йому відомство досліджують якість та вартість дорожньо-будівельних робіт по всій країні.

Крім того, згідно з даними ЗМІ, сам Рувін бере 4% від кошторису за кожну експертизу, а це 8 млрд 574 млн 800 тисяч гривень тільки за три останні роки! При тому Олександр Рувін обіймає посаду директора КНДІСЕ з далекого 2010 року.

Також він фігурував у оприлюдненій прослушці очільника Державного бюро розслідувань Романа Труби як поліграфолог, який "пише все, що скажеш".

Цей чоловік «відізвав» експертизу з НАБУ по Ромі Насірову, саме Рувин світився своїми інститутськими експертизами в найгучніших справах, чим прославився як "чемоданно- готівкова експертиза ", саме на нього НАБУ відкривало три справи, які буди відмінені конституційним судом, а згодом закриті.

У телеграм каналі «Трубу прорвало» був опублікуваний запис, де людина з голосом, схожим на Романа Трубу говорить, що директор Київського науково-дослідного інституту Олександр Рувін напише будь-яку експертизу, аби лише для цього була воля президента.

У зв’язку з цим журналісти звертаються до Мін’юсту, Генеральної прокуратури України, НАБУ, ДБР, Нацполіції та СБУ і вимагають розслідувати всі експертизи, зроблені чинним директором КНДІСЕ за 10 років.

«Кожен черговий день перебування Олександра Рувіна на посаді директора Київського науково-дослідного інституту судових експертиз може нести пряму загрозу правосуддю над корупціонерами. КНДІСЕ є ключовим виконавцем судових експертиз, тому кожне кримінальне провадження, котре сьогодні розслідує НАБУ може бути розвалене одним лише підписом Олександра Рувіна», - підкреслюють обурені українці.