Поціновувач «русского мира» Столар хоче заховати у декларації мільйони та офшори
27.11.2020 21:41

Влітку 47 народних депутатів, здебільшого, з фракції Опозиційна платформа-За життя, подали до Конституційного суду заяву, у якій просили перевірити на конституційність обов’язкове декларування майна та активів.

Після розгляду, КС прийняв скандальне рішення та відмінив покарання за недостовірне декларування, що призвело до серйозної конституційної кризи у країні. Її автори – нардепи з мільйонними статками, серед яких забудовник і нардеп від «ОПЗЖ» Вадим Столар. У декларації соратника Медведчука не тільки дорогі авто та хутро, але й колекція ікон, як у справжнього поціновувача «русского мира».

Такі суперечливі дії депутатів, вочевидь, пояснюються тим, що їм треба приховувати свої надзвичайні багатства, які, можливо, мають сумнівні джерела походження. Наприклад, один з заявників – нардеп Вадим Столар може похизуватися мільйонами, земельними ділянками, машинами, офшорами, іконами та шубами, які був зобов’язаний декларувати. Якщо рахувати все, що він вказав у декларації, то це потягне на суму близько мільярда гривень: Столар має земельні ділянки в Києві, на 58 мільйонів гривень та на 12 мільйонів в Козині. Нерухомість оцінена в 52 мільйони і більше 10 мільйонів, - це вартість шести зазначених автомобілів. Три з них – Mercedes, які були придбані у 2019 році. Задекларовано і 22 машино-місця загальною вартістю понад 3,5 мільйона. Не обійшлося у соратника кума Путіна і без колекції ікон. У колекції Столара таких аж 32 штуки, адже він великий поціновувач «русского мира».

Не бідує і дружина політика. У власності Інни Майструк вказано сім ділянок в кооперативі «Берізка» на столичних Осокорках, загальною площею майже 60 соток. Розташовані вони над берегом мальовничого озера Зариваха і отримала їх Майструк у подарунок в 2014 році.Як стверджують «Наші гроші», на цій землі розташований «родинний маєток» подружжя - велика будівля з тенісними кортами і гаражами. У відповідності до закону, Столар мав внести ці дані в декларацію ще в 2014 році, але родина «не надала згоди на обробку та використання своєї персональної інформації».

За 2019 рік він задекларував доходів на 236 мільйонів гривень.Також, він вказав, що володіє різними акціями на 72 мільйони та має 75 мільйонів грошових активів.

На Столара записані 4 офшорні компанії на Британських Віргінських островах. Три компанії на Кіпрі. одна у Гонконзі та 13 у Києві.

Судячи з декларації, Столар також полюбляє вино, і має цілу колекцію дорогих пляшок -850 штук. Має Вадим Столар і багато брендових «хутряних курток», шуб та сумок зі шкіри крокодилів брендів «ZILLI», «MALO», «LORO PIANA». Одна лише куртка бренду «LORO PIANA» може коштувати понад 160 тисяч гривень.

Як справжній починаючий олігарх, Столар має і свій телеканал. Ще влітку він вклався у Kyiv.live, також, було створено і Odessa.live. Вадим Столар особисто підтвердив виданню «Новий час» чутки про те, що за їх створенням стоїть саме він.

Отже, апетити депутата чималенькі. Але ж за який кошт бенкет? Окрім всіх інших оборудок, про які вже писали ЗМІ не один раз, схоже, що компанії Столара займаються відмиванням коштів. Зовсім нещодавно СБУ викрила групу менеджерів однієї зі київських будівельних компаній і декількох підконтрольних інвестиційних фондів, у відмиванні грошей і виведенні їх в «офшори». Хоч компанія у повідомленні не називалася, але в ЗМІ повідомляли, що йшлося саме про «bUd development», яка нібито належить депутату від «ОПЗЖ» Вадиму Столару. Всього через підконтрольну банківську установу вдалося «відмити» 500 мільйонів гривень.

Тому, гроші на такі коштовні цінності у депутата точно будуть. Як і бажання не показувати «зароблене» у відкритих деклараціях.