Уряд розглядає людину Медведчука на посаду очільника Івано-Франківської області
15.12.2020 14:53

Майданівець і волонтер Андрій Бойчук виявився людиною з орбіти кума Путіна та причетний до рейдерських захоплень на Прикарпатті

Після звільнення Віталія Федоріва з посади голови Івано-Франківської ОДА Кабмін розглядає на цю посаду франківця Андрія Бойчука, - повідомляє видання Місто з посиланням на власні джерела.

Та події, що від минулого року розгортаюсься навколо Івано-Франківського Центрального ринку, вказують, що Андрій Бойчук не лише волонтер, але й рейдер. До того ж пов’язаний з кумом Путіна.

Саме Бойчук контролював захоплення найбільшого ринку Прикарпаття в інтересах родини Белзів та їхнього патрона Вікора Медведчука, був дистанційним “смотрящим” від рейдерів, коли ринок окупували тітушки і особисто домовлявся про отримання потрібних судових рішень за винагороду.

Відомо, що на паливному ринку України Віктор Медведчук заробляє через підставних осіб. І Белзи - одні із них. Петро Белз — генеральний директор компанії “Анвітрейд”, що контролює роботу нафтопродуктопроводу “Самара-Західний напрямок”.

Куратором Белза називають ізраїльського бізнесмена Нісана Моісеєва, чия компанія “Глуско Україна” є імпортером скрапленого газу з Росії, а саме з заводів “Роснєфті”. Моісеєв розвиває власну мережу заправок під торговельною маркою “Глуско” на місці колишніх АЗС ТНК.

Також Нісан Моісеєв - бізнес-партнер та друг кума Путіна Віктора Медведчука. У листопаді 2016-го року журналісти “Радіо Свобода” зафіксували, як Медведчук з Моісеєвим на приватному літаку разом прилетіли з Москви до Києва. Тепер вони разом, за допомогою братів Белзів та Андрія Бойчука, віджимають прибуткові об’єкти на Прикарпатті.

Згідно з Державним реєстром речових прав, ринок насправді належить Товариству з обмеженою відповідальністю «Торговий Сервіс». Але фактично з жовтня минулого року хазяйнує на ринку ТОВ «Марксмен компані». Відбулося рейдерське захоплення, котре Бойчук і контролював.

Рейдери підробили договір купівлі-продажу частки статутного капіталу ТОВ «Торговий Сервіс». Після чого на підставі підробки змінили засновників компанії, керівництво та адресу. А незаконний новопризначений керівник уклав договір оренди з «Марксмен компані». Про це захоплення докладно розповідали журналісти Прямого каналу.

Договір, через який вдалося реалізувати рейдерство, врешті було скасовано Антирейдерською комісією Мін’юсту, порушено кілька кримінальних проваджень за фактами самоправства, підроблення документів та шахрайства. Та навіть позитивні судові рішення досі не дозволяють представникам “Торгового сервісу” потрапити на територію.

Товариство з обмеженою відповідальністю - «Марксмен компані» - було засноване незадовго до рейдерського захоплення. На той час його статутний капітал становив одну тисячу гривень. Її власник і директор - мешканець Тарутиного Одеської області Віталій Арнольд.

Віталій Арнольд виявився близьким другом Андрія Бойчука, якого зараз нібито всерйоз розглядають на посаду очільника Прикарпаття.

Віталій Арнольд і Андрій Бойчук

6 квітня 2020-го року, в той час, коли на об’єкті уже півроку хазяйнували рейдери, в одному з приміщень ринку, за адресою вулиця Дністровська, 5 було зареєстровано Благодійний Фонд “Центр Волонтерських ініціатив”. Згідно з даними державного реєстру, ця організація належить Андрію Бойчуку. Все вказує на те, що компанія Бойчука офіційно прописалась на ринку, щойно ним заволоділи окупанти.

23 липня цього року рейдери пішли далі - державний реєстратор на підставі підробленої довіреності переписав компанію “Торговий сервіс” на кіпрську фірму “Танкмар шипінг Ко ЛТД”. Представником кіпріотів в Україні назвався такий собі Дмитро Володимирович Бондаренко з Кременчука Полтавської області.

Журналісти з’ясували, що в одній квартирі із ним зареєстрована його сестра - Пивовар Олена Володимирівна. Жінка виявилась директоркою 4-х фірм, заснованих другом і бізнес-партнером Медведчука Нісаном Моісеєвим та його кіпрськими компаніями “Глуско енерджі лімітед” та “Глуско Енерджі Менеджмент Компані лімітед”.

Тож, все вказує на причетність до рейдерського захоплення саме оточення Медведчука, до котрого, як це не дивно, належить і волонтер Андрій Бойчук.

У відкритих джерелах також містяться дані, що до Революції гідності Андрій Бойчук тривалий час обіймав впливову посаду в Міненерго, коли відомство очолював Юрій Бойко, а головою Уряду був Микола Азаров.

Ось документи, підписані Юрієм Бойком у 2011-12 роках, в котрих Андрій Михайлович Бойчук згадується як директор Департаменту з питань функціонування та реформування нафтогазового сектору міністерства.

https://docs.dtkt.ua/download/pdf/10...

https://zakononline.com.ua/docume...

До речі, саме в 2011-у Міністерство енергетики провело одну з наймасштабніших корупційних оборудок, що увійшла в історію під назвою “Вишки Бойка”.

Згідно з цими даними, Юрій Бойко - колишній шеф Андрія Бойчука. Нині ж Бойко - однопартієць та політичний однодумець Віктора Медведчука. Разом вони літають на зустрічі до очільників РФ, а після парламентських виборів 2019-го року Медведчук називав Бойка кандидатом №1 на пост прем’єр-міністра України.

Тож, все вказує на те, що під виглядом патріота і волонтера люди Медведчука намагаються всадити в крісло голови Івано-Франківської ОДА проросійського “троянського коня”, щоб посилити свої можливості в Західних регіонах та вплив на місцеві політичні еліти.