О.Скрипка: «Было бы демократично отключить все каналы телевидения»
21.11.2008 18:02
... музыкант, бессменный лидер группы «Воплi Вiдоплясова» Олег Скрипка. В ходе видео-онлайн-конференции он рассказал о том, за что стоял на Майдане; что думает о расколе Украины на восточную и западную; как него повлиял экономический кризис, и о многом другом.

Предлагаем вашему вниманию полный список заданных вопросов и ответов на них.

***

Анатолий Шарий: - Олег, Вам нравится то, что творят ребята, за которых мы на Майдане мерзли?

Реально - Вы из тех, кто делает вид, что "все идет по плану", или же можете сказать, не стесняясь, не пытаясь быть "корректным", и, как говорит наше недоразумение-президент, "толерантным" - ОНИ КТО ВООБЩЕ ПОСЛЕ ТОГО, ЧТО НАТВОРИЛИ С НАШЕЙ СТРАНОЙ?

Можете жахнуть-сказать? Ухнуть, как в песне?


О. Скрипка: - Молодець! Сильно! Не знаю, як хто, але я стояв на Майдані за Україну, за себе в першу чергу, за своїх друзів, за свою родину, землю, пісні, сало в тому числі і горілку. Але якщо в наших лідерів на сьогоднішній день імідж не дуже граний, це їх проблема, але не моя і не України, і коли буде можливість, виберемо нових.

Олег Скрипка


Анатолий Шарий: - Олег! Еще один вопрос, пожалуйста!

На сцене Вы играете роль рафинированного украинского жлоба уже много лет. Я помню спортивки с вытянутыми коленями, ужимки, "акцент" еще со школы, когды мы заслушивались ВВ. В жизни же, насколько я знаю, Вы очень культурный, начитанный, и тактичный человек.

Скажите, не замечаете ли Вы, что в нашей стране людей, не играющих в жлобов, а натуральных, природных, так сказать, становится все больше?
С чем Вы это связываете (развал экономики, политика, западное влияние, отсутствие библиотек и т.д.)?


О. Скрипка: - Артист на сцені - це всесвіт, і кожний бачить лише якусь одну грань образу артиста на сцені. В мене були спортивні штани (дорогі, до речі) американського походження в стилі фанк з чотирма полосками, дуже модні на той час в Європі. В кліпі "Весна" я грав з нафарбованими нігтями, що на той час було дуже модно, і що на сьогоднішній день роблять емо. Якщо країна цього не зрозуміла, це її проблема.

Також на рахунок скільки жлоб'я в нашій країні - ми помічаємо те, що хочемо помічати. Серед моїх друзів велика безліч інтелектуалів, естетів і аристократів.

Кирилл: - Олег, я помню, как на шоу "Танцы со звездами" Лилия Подкопаева сказала вам что-то вроде "Я с Восточной Украины, а ты с Западной", на что вы ответили "Лиля, я не с Западной Украины, я с Украины". Скажите, почему вы отрицаете существование той условной границы, которая проходит, грубо говоря, по Днепру, и которая очевидна всем?

О. Скрипка: - Тому що цей кордон - він придуманий в кремльовських політтехнологіях. Якщо ми захочемо вірити в цю технологію, так воно і буде. Для мене цього кордону немає.

Петр Антонович: - Олег, добрый день! Вот вы не любите Верку Сердючку и постоянно об этом говорите. А с Андреем Данилко вы в каких отношениях?

О. Скрипка: - Я до Данилка абсолютно нормально відношусь, я просто здивований, як можна слухати його творчість.

Скептик: - Доброго здоров'я, пане Олег!
Чи бачите Ви особисто сьогодні "світло в кінці тунелю"? Як ви вважаєте, яким чином можливо подолати розкол українського суспільства? Дякую.


О. Скрипка: - Розколу українського суспільства немає, є розкол у нас в голові. Треба просто гарно робити свою справу - і все буде гаразд. Чи я вам запропоную поїздити по Європі, заїхати до Америки, чи до тої ж любої Росії - ви зрозумієте, що в нас краще.

Ирина Гончаренко: - ДОбрый день, Олег. Никак не мога понять, как вы в свое время согласились на "танцы со звездами". Хотя очень за вас болела. Как вы сейчас используете танцевальный опыт и общаетесь ли вы с вашей партнершей Лизой?

О. Скрипка: - Сам не можу зрозуміти, як я на цю авантюру погодився. Деякий час було дуже важко танцювати на милицях, зараз набагато краще. Лізу видав заміж, вона щаслива у шлюбі. Нам всім того ж самого бажаю.

Дмитрий Кряж: - Олег. А как звезды, в частности вы, ощутили на себе финансовый кризис?

О. Скрипка: - Наскільки я зрозумів, у "звьозд" стало набагато менше концертів, але вони все ж таки є, і ми теж нормально поки що тримаємось. Але знову ж я тримаюсь думки, що всі кризи у нас, все ж таки, в голові.

Андрій: - Вітаю, Олег. Від імені всіх своїх друзів дякую за Рок Січ. Коли наступна? пропоную проводити кілька разів на рік?

О. Скрипка: - Дуже дякую! Та я хоч кожного дня робив би Рок Січ, але ж треба гроші. Думаю, якраз до наступного року знайдемо на фестиваль ще більшого масштабу.

Костя: - Добрий день Олег! Якщо ви так відстоюєтет українські традиція, логічно, що повинні бути релігійною людиною. Яка у вас віра? в якій церкві вас можна зустріти?

О. Скрипка: - Як казав Ісус Христос, по-перше, треба церкву будувати в своєму серці. Але якщо є гарний батюшка, можна до будь-якої церкви заходити. Чи то православна, католицька, чи буддійський храм.

Олег Скрипка


Сандра: - Олег Дуже чекаємо нового кліпу... Коли вже?! :)))
А ще було б непогано замутить кілька сольників по Україні... чи таке планується?
Дякую!


О. Скрипка: - З сольниками ми недавно їздили по країні, треба було завітати на наші концерти. Кліпи плануємо, думаю, ближнім часом розродимось. Вже запустили в ротацію нашу нову пісню "Ладо". Хочемо її опублікувати в Інтернеті на нашому сайті для вільної скачки.

Шанувальник: - Дуже подобається акцент, з яким ви розмовляєете (без іронії).Але страшенно цікаво - він штучний чи природній? Ну мається на увазі - ваша вимова - це частина іміджу?

О. Скрипка: - Я не вимовляю "л", точно так же як мої родичі з Полтави, це можна назвати полтавським акцентом, хоча точно так же вимовляють "л" поляки і французи.

Іван: - От якби зараз були парламентські вибори,за кого ви би проголосували?

О. Скрипка: - Гарне питання! Мабуть, поїхав би за кордон відпочивать. Подалі від бардаку.

Віктор Андрійович: - А чого це ви, пане Олег, до Савіка не ходите? Цікаво було би подивитися і послухати на вас у цій програмі.

О. Скрипка: - Та щось я телевізор не люблю.

Юлия Вленко: - Олег, добрый день! Слышала ваш гимн. Считаю, что он отличный и нужно его утвердить, потому что слушаешь наш - и хоть помирай... Но слышала, что на вас подали в суд за него? это правда?

О. Скрипка: - Дякую за комплімент! Ні, це не правда. В суд не подали.

Олег, Киев: - Олег. Уверен, что шоу-бизнес тоже страдает от финансового кризиса. Кроме концертов, есть ли у вас альтернативные способы зарабатывания денег?
Также, инетересен ваш прогноз, как музыканта: сколько продлится этот кризис в Украине.


О. Скрипка: - Заробляю тільки концертами. Ще до того заробляв гроші в якості стипендії і зарплати як інженер. Криза, думаю, буде мати свій максимум наприкінці січня, і десь на початку травня стане трішечки легше.

Критик: - Вот вы Олег негативно отзываетесь о наших восточных соседях, а сами и не скрываете, что гастролируете по Росси. И как это понимать?

О. Скрипка: - А коли я негативно відзивався про східних сусідів? По-моєму якраз навпаки, наші східні сусіди негативно відзиваються про нас. А ми до їх їдемо і iз задоволенням зустрічаємось із нашими фанами, яких велика-велика кількість в Росії.

Вадим: - 1. Как вы относитесь к отключению русских каналов в кабельных сетях? Насколько данная процедура демократична, на ваш взгляд?
2. Как Вы прокоментируете тот факт, что украинская культура за годы независимости находится еще в большем упадке не только в материальном, но и духовном плане, подменяясь "шароваршиной"?
3. Как вы оцените Ваш выбор в 2004 по прошествии 4 лет?


О. Скрипка: - 1. Я думаю, було би демократично відключити всі канали телебачення, принаймні гуманно щодо нас.
2. Це все із-за телебачення.
3. Я зробив свою справу гарно і правильно, тепер всі претензії не до мене.

Владимир: - Добрый день, Олег. Я не ценитель вашего творчества, но как личность вас очень уважаю. Хотя бы за то, что вы по примеру других артистов не идете в парламент и за то, что всегда остаетесь при своем мнении. Вопросов у меня нет. Разве что интересно: настоящая ли увас фамилия? Или это сценический псевдоним?

О. Скрипка: - Прізвище дісталося від дєдушкі. А де він здобув його - я вже не знаю.

Олег Скрипка


Світлана Овсієнко: - Олег! Ви так зворушливо виглядали на милицях на останній "країні". Як зараз почуваєтесь? І кого плануєте запросити на наступний фест? з нетерпінням чекаємо! Дякуємо, що ви є, що ви все це робите! Ми вас любимо!

О. Скрипка: - Дякую! З ногою, слава Богу, все в порядку, вже працюємо, плануємо наступну Країну мрій, будуть, як завжди, найкращі артисти.

Светлана: - Олег, добрый день! А можно ли узнать, сколько у вас есть вышиванок и какие вам больше нравятся? а еще интерсно, вышиваете ли вы сами?

О. Скрипка: - Було 4 вишиванки, зараз лишилося 3, одну подарував батькові. Але парочку я ще придбав би. Сам не вишиваю, і вам не раджу. Дуже важко, дамо перевагу професіоналам.

Читатель: - 1. Есть ли у вас вредные привычки?
2. Какое место в вашей жизни занимает спорт?

Спасибо!


О. Скрипка: - 1. Є. Дуже люблю замутити проект, не маючи на нього бюджету. Потім сам сильно страждаю.
2. Спорт в моєму житті не займає ніякого місця.

ФиЛиН: - добрый день, Олег. насколько мне известно, около года назад вы принимали участие в театральной постановке "Наталка-Полтавка". отзывы на ваше выступление были весьма лестные. скажите, занимаетесь ли вы сейчас театральной деятельностью? если нет, то планируете ли вернуться на сцену как актер, а не как музыкант? спасибо.

О. Скрипка: - Я би з задоволенням. Якщо в мене був би мій клон, я б його обов’язково відправив би в театр на сцену. Чесно кажучи, займають багато часу репетиції до вистави. Але дякую за нагадування, iз задоволенням одного дня повернуся на сцену.

From-UA: - УНА-УНСО обнародовало список ученых и СМИ, которые, по их мнению, занимают пророссийскую позицию, в частности, выступают против реабилитации ОУН-УПА. В список вошлм ряд российских изданий, и украинское - интернет-издание From-UA. Как вы это прокомментируете?

О. Скрипка: - Ну, значить, треба бути вам трішки лояльнішими до України? А може вони помиляються. Але треба, щоб хоч хтось захищав Україну, а не обливав її брудом.

Скептик: - Повністю з Вами згоден. А що ж робити з головами?

О. Скрипка: - Що робити? Провітрювати частіше.

Петя: - Олег, какие девочки вам нравятся? Или может мальчики?

О. Скрипка: - Мальчики точно не подобаються, а дівчата подобаються розумні.

Свитязь: - Олег, в российском фильме "День радио" вы сыграли самого себя. Собираетесь ли вы продолжить покорение киноиндустрии, российской или, может, отечественной? Зарание спасибо

О. Скрипка: - Є пропозиція в фільмі «День радіо-2» зіграти Земфіру. Я погодився.

Артём Малинин: - Нескромный вопрос: а вы на какой машине колесите или так - метро, трамвай...?

О. Скрипка: - Іноді працюю водієм маршрутки, дуже люблю шансон.

Дякую за гарні питання! Більше оптимізму, все буде кайф! Це я вам кажу.
Олег Скрипка

Олег Скрипка