Живые и мертвые: ФОТО последних дней обороны аэропорта
26.01.2017 08:57

Участник обороны Донецкого аэропорта Виталий Пясецкий показал фотографии, сделанные ним из терминала, который обороняли украинские военные и добровольцы в 2015 году.

Фотографии сделаны в последние дни обороны. На них - бойцы и условия, в которых они защищали ДАП.

Все подписи к фото - автора.

20 января 2015 года был последний день боев в Донецком аэропорту, оборона которого продолжалась 242 дня.

Грицан Андрій, позивний Каптьор. Наш пост, сектор в південну частину терміналу.

Просто шматочок,нашого п"ятачка. Знято зі сторони нашого поста. Люди на фото невідомі. Єдине ,що знаю,що хлопчина який ближній до мене з 91-го інженерного полку. Живий.

Ще один шматочок. Знято з центру , нашого п"ятачка. На фото Араб, інших не знаю.

Ігор Зінич, позивний Псих. Знято зі сторони виходу з терміналу. За спиною у мене барикада,за нею спалена МТЛБ в якій загинув Володя Трух.Зправа під стіною,десь лежить поранений Сєвєр. Далі ще хлопці, 300-ті.

Знову Ігор Зінич. Більш нікого не можу назвати. Єдине ,що далі під стіною здається хтось з 93-ї. Вчора підлога була завалена пораненими, ступити ніде було.


Зправа на ліво. Володя Старшина (живий), Козак Володя(загинув), Діма Скляров(загинув). В кутку Артем Гребенюк(живий).Інших не знаю.

Зліва направо. Руслан Присяжнюк 90-й бат (загинув), Артем Гребенюк.

Зліва направо . Ім"я невідоме 91-й інженерний полк,(живий), капітан Борис Байнєнков (загинув), ст.лейтенант Валерій Лізвинський (загинув).

Максим Кривошапка 91-й інженерний, полон,живий,вдома.



Зліва Стасян Стовбан (живий, полон, ампутація, продовжує службу) і Вадим Демчук,позивний Дим.Загинув.Наш закуток. Ймовірно саме безпечне місце в терміналі, в останні дні.Трішки лівіше за спинами вхід у підвал,звідки сепари нас пробували ображати. Але ми не ображались, ми кидали їм гранати.

Дімка Скляров ,позивний Скляр. (загинув)



Центр терміналу . За спиною ,наш колишній штаб. Лівіше п"ятачок. Зправа за стіною сепарня.