Статки депутатки Верещук оцінили в 15 мільйонів ВІДЕО
27.10.2020 17:42

Земельні ділянки, квартири, елітні іномарки та півтора мільйона гривень доходу – усе це за офіційної зарплати у 15 тис. грн на місяць. Народна депутатка й кандидатка в мери Києва Ірина Верещук може похизуватися чималими статками. Докладніше про приховане майно політикині – у новому відео «СтопКору» у рубриці «За парканом».

Село Лебедівка поблизу Вишгорода на узбережжі Київського моря – саме тут одна з ділянок належить родині Ірини Верещук. Наділ площею 9 соток зареєстрований на цивільного чоловіка депутатки – Михайла Кухаренка.

Нагадаємо, з 2010 до 2015 року пані Ірина очолювала міськраду прикордонного містечка Рава-Руська на Львівщині, а торік обралася до парламенту за списками «Слуги народу». Її прізвище фігурує у низці корупційних скандалів, зокрема із дерибаном землі.

У Львові жінка має чотири квартири, усі вона придбала одночасно – у березні 2019-го. Дві з них – у самісінькому центрі міста. Загальна вартість львівської нерухомості – понад 4 млн грн.

Ще одні апартаменти Верещук має у Броварах на Київщині. Їх вартість, згідно з декларацією, – 832 тисячі гривень.

На Львівщині родина народної обраниці володіє кількома земельними ділянками, зокрема й поблизу Рави-Руської, де Верещук кілька років була головою. У Городоцькому районі чоловік пані Ірини має ділянку на 8 соток. Сама ж вона володіє 2 га землі поблизу села Сопошин.

Пересувається пані Верещук автівкою Toyota Camry вартістю 30 тисяч доларів. За минулий рік подружжя отримало майже 1,5 млн грн прибутку. А загальні статки родини, за оцінкою «СтопКору», становлять щонайменше 15 млн грн.

«СтопКор» нагадує: стаття 368-2 ККУ «Незаконне збагачення» передбачає кримінальну відповідальність.