«Велике крадівництво» Зеленського. Як «слуга народу» пішов шляхом попередників. ВІДЕО
22.01.2021 13:46

Президент України Володимир Зеленський, як і його попередники на Банковій, вправно маніпулює цифрами, коли мова йде про будівництво та ремонт доріг. І розрекламоване дітище президента «Велике будівництво» не стало вийнятком.

Про це йдеться в матеріалі авторитетного видання Deutsche Welle "Велике будівництво": скільки доріг насправді збудував Зеленський".

«Володимир Зеленський зі своїм "Великим будівництвом", і його попередник Петро Порошенко приписують собі рекордні обсяги ремонту доріг. Обидва - майже по 4 тисячі доріг протягом року. Про те, як маніпулюють цифрами політики?

Володимир Зеленський запевняє, що за 2020-ий зробили вдесятеро більше, ніж за попередні 10 років. При цьому його попередник Петро Порошенко не так давно заявляв, що саме за його правління 2018-ий рік став рекордним щодо кількості відремонтованих автодоріг в Україні. Ще кількома роками раніше на той момент міністр інфраструктури Володимир Омелян стверджував, що протягом 2016-2017 років відремонтовано більше доріг, аніж у рамках підготовки України до Чемпіонату "Євро-2012". Водночас у 2012-му за президентства Віктора Януковича теж були гучні заяви про дорожні успіхи. За даними тодішнього керівництва "Укравтодору", за два роки підготовки до "Євро" було зроблено у 19 разів більше, ніж за два попередні. Складається враження, що заяви про дороги майже без змін переходять у спадок - від Януковича до Порошенка, від Порошенка до Зеленського. Президенти хваляться, а доріг нема?», - підкреслюють автори матеріалу.

Раніше у сюжеті Марини Ансіфорової для програми “Наші гроші з Денисом Бігусом” йшлося про те, як і хто наживається на схемах в рамках проекту Зеленського «Велике будівництво», яке вже перефразували на «Велике крадівництво».