Нардепи розповіли, хто насправді плюндрує свободу слова в Україні. ВИДЕО
03.03.2021 13:07

Проблема свободи слова це – журналісти, тому що нажаль дуже часто вони перестають бути журналістами. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів нардеп у кулуарах ВР.

Коментуючи закриття телеканалів та звинувачення журналістами Зеленського в утиску свободи слова, наші співрозмовники у кулуарах Ради висловили свою думку.

Олексій Устенко від партії «Слуга народа» зауважує наступне: «Якщо звернути увагу на те, що всі організації говорять, що в нас є нормальний вектор розвитку, то можна дійти висновку, що і свобода слова теж існує».

За словами Евгенії Кравчук від «Слуги народу», Зеленський робить тільки те, що прописано в Конституції, і так як в обов’язки держави входе і інформаційна безпека, то він як гарант Конституції і виконує це завдання.

«Це жодним чином не має відношення до свободи слова. Судячи з того, яка існує кількість в Україні медіа каналів, то виходить, що нічого свободі слова не загрожує», - підкреслює політик.

Нардеп звертає увагу на те, що ні Зеленський, ні його соратники депутати «Слуги народу» не мають своїх телеканалів, на відміну від політиків, які прямо купують самі у себе канали.

Проблему свободи слова в Україні Дмитрій Костюк від «Слуги народу» теж не помічає. За словами нардепа, введенням санкцій Президент не намагався забрати телеканали.

«Це рішення було обґрунтовано РНБО тим, що люди, які володіють цими телеканалами фінансують терористичні організації», - підкреслює парламентарій.

А за словами народного депутата України Сергія Власенко від ВО «Батьківщина», головна проблема свободи слова це – журналісти, тому що нажаль дуже часто вони перестають бути журналістами і починають працювати пропагандистами.

«У ситуації із закриттям телеканалів держава зобов’язана надати докази, що ці дії не є наступом на свободу слова, аби розтавити всі крапки над і», - зауважив політик.

Щодо опозиції, то Юрій Бойко від «ОПЗЖ» звертає увагу на те, що свобода слова в Україні вже закінчилась із закриттям телеканалів, які критикували владу.

Такої ж думки дотримується і Ілля Ківа від партії «ОПЗЖ»: «Сьогодні в Україні формується диктаторський режим».

«Прикро те, що та людина, на яку народ покладав свої надії, перетворилася на такого злобного маленького защемленого в своєму самолюбстві карлика, який намагається усіма силами зберегти під собою владу. Та нажаль цей страх штовхає його на чергові злочини, за які все одно треба буде відповідати», - резюмував наш співрозмовник народний депутат України від партії «ОПЗЖ Ілля Ківа.