15.04.2014 15:29
Напередодні стало відомо, що регіонала Олега Царьова побили під телеканалом ICTV. Близько 2:30 Царьов вийшов до людей, які створили так званий коридором ганьби, активісти кричали йому вслід «Ганьба» і намагались закидати яйцями. Прес-служба повідомила, що він знаходиться у тяжкому стані…

Насправді, ця справа – це цілком прояв волі громадськості. Не треба шукати якихось винних в організації нападу на Царьова. Це абсолютно спонтанна акція, народна дія, яка була організована буквально за годину. Люди зібрались біля телеканалу ICTV. Не було ніякого керуючого центру.

Щодо припустимості такого методу вирішення питань, то ще Платон, здається, казав: «Коли ображають твою батьківщину, батьків, або богів – то ти не дискутуй, ти бий».

Дискутувати з Царьовим – це безшансово. Треба бити. Тим людям, які його били, можна закинути тільки одне – те, що вони його не вбили. А так все було зроблено правильно.

Справа тут навіть не в тому, що саме він казав на ефірі, не в тих автоматах, які знайшли в його охорони. Справа в тому, що він працює на окупантів, підтримує інтервенцію, та ще й не дуже цього приховує. Він відверто ненавидить все українське. Безумовно, що ця людина не тільки не повинна балотуватися в українські президенти, але й перебувати в Україні в нього немає права. Хай їде за Урал і балотується в Заураллі.

Коли країна знаходиться в стані війни, навіть представники ЗМІ мають право закликати до подібних акцій і протестів, як відбулося у цьому випадку. Ми воюємо. Отже вся робота ЗМІ, а також і всіх громадян України, всіх структур, має бути переведена на воєнні рейки. Безумовно недопустимо давати можливість рупорам кремлівської пропаганди – всяким Царьовим та Добкіним, використовувати загальноукраїнський ефір. І взагалі – віщати. Тому ті журналісти, які закликали до адекватної дії щодо Царьова – вони цілком мають рацію. Або ми воюємо, або – ні. Царьов є представником окупантів, є колабораціоністом. Він має бути знищеним.

Принципи демократії – це добре. Але це добре в якихось демократичних країнах. В воєнний час суспільство мобілізується, мова йде про виживання а не про демократичні принципи. Безумовно, в нормальний, мирний час можна було б послухати Царьова і все таке інше… Але коли країна в стані війни, коли частина її вже окупована, коли лунають постріли – це неприпустимо.

Неприпустимо давати можливість окупантам проводити вільну пропаганду в Україні – устами Царьова, чи будь-кого іншого.