Володимир Зеленський
08.06.2021 15:51

Дмитро Соломчук. Дерева - легені нашої планети. Тож давайте разом допомагати нашій планеті дихати вільно!

«Сірий» ринок торгівлі українськими деревами буде повністю ліквідовано. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України – From-UA розповів народний депутат України від партії «Слуга народу» Дмитро Соломчук.

Коментуючи введення в Україні проєкту «Зелена країна», наш співрозмовник зауважує наступне: «Фактично 50 років влада не займалась реформуванням лісової галузі нашої країни. Тільки уявіть, скільки гектарів лісу за цей час було знищено, на деякі ділянки наших Карпат просто боляче дивитись. Ми не маємо права залишати нашим дітям країну у такому стані».

«Перед нами зараз стоїть амбітна мета - за наступні декілька років збільшити площу українських лісів на один мільйон гектарів», - додає політик.

За словами нардепа, їх перший крок - це висадити за три роки один мільярд дерев. Далі темпи будуть тільки збільшуватись. Так, самовпевнено. Але хто, як не ми, зауважив парламентарій.

Наш співрозмовник додав, що окрім висадки дерев в Україні розпочнеться процес реформування системи управління лісами, ринок лісу буде максимально прозорим та буде відповідати усім європейським стандартам. «Сірий» ринок торгівлі українськими деревами буде повністю ліквідовано.

«Дерева - легені нашої планети. Це дуже просте правило, яке кожен з нас пам‘ятає ще з уроків екології у школі. Тож давайте разом допомагати нашій планеті дихати вільно!» - резюмував наш співрозмовник народний депутат України від партії «Слуга народу» Дмитро Соломчук.

В той же час, раніше екс-міністр пояснив, чому програма Зеленського по озелененню не спрацює.