Дніпропетровська область не отримає економічну автономію
11.03.2016 12:46

В реєстраційно-довідковій базі службової кореспонденції Адміністрації Президента України не зареєстровано жодних звернень Криничанської та Верхньодніпровської районних рад у Дніпропетровській області щодо ухвалення законопроекту про економічну автономію регіону, яким передбачено надання Дніпропетровській області спеціального економічного статусу. Про це Новини України – From-UA повідомив Керівник Головного департаменту забезпечення доступу до публічної інформації АП України С.Кондзеля.

«На пленарному засіданні сесії Верхньодніпровської районної ради Дніпропетровської області 19 лютого 2016 року будь-яке звернення до Президента України із закликом ухвалити законопроект про економічну автономію регіону, який передбачав би надання Дніпропетровській області спеціального економічного статусу, не голосувалося», - підкреслюють в адміністрації Петра Порошенка.

На Банковій нагадують, що 23 лютого в Інформаційному агентстві «Мост-Днепр» відбулась прес-конференція, на якій голова Верхньодніпровської районної ради Артем Кравченко заявив, що оприлюднене відео голосування райради, а також поширена текстова інформація є провокаційним фейком, спрямованим на дестабілізацію ситуації в країні і регіоні. Кравченко звернувся до Управління Служби безпеки України у Дніпропетровській області з проханням розібратися у даній ситуації. Також керівники депутатських фракцій «БПП-Солідарність» Василь Миколайчук та «Відродження» Ігор Майборода Криничанської районної ради спростували інформацію щодо можливого голосування на сесії райради вказаного звернення. Вони повідомили, що на ім’я голови Криничанської районної ради Н.Кобзар направлено звернення з вимогою надати пояснення щодо походження зазначеного звернення.

В АП зазначили, що відповідно до положень Конституції України, зокрема статей 92 та 133, законами України визначається спеціальний статус лише столиці України, міста Севастополя та інших міст, а Законом України «Про загальні засади створення і функціонування спеціальних (вільних) економічних зон» врегульовуються питання щодо порядку створення та механізму функціонування спеціальних (економічних) зон.

Раніше, в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України - From-UA радник Президента України, народний депутат фракції Блок Петра Порошенка Сергій Куніцин заявив, що Україні варто звернути увагу на досвід Китаю, який створив «інвестиційний насос» з допомогою різноспрямованих економічних зон.