Мусій: В Україні багато хворих на коронавірус
11.03.2020 15:10

Український лікар і екс-міністр охорони здоров'я України Олег Мусій вважає запровадження карантину найкращою профілактикою від поширення коронавірусу по країні тим паче, що, на його думку, кількість хворих у державі є великою.

Про це він розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Лікар зазначає, що такий карантин варто було ввести ще раніше і сподівається, що уряд запровадить його по всій Україні.

«Для України, яка не готова до лікування таких хворих насправді, краще профілактика. От це і є профілактика, яка зменшить кількість потенційно хворих. А те, що в Україні багато хворих на коронавірус, я на 99% переконаний. Заява Мінздраву про те, що поки ще тільки один випадок підтверджений, свідчить про те, що у нас немає належної діагностики. І те, що вдалося Києву купити ті тисячу тестів, то, напевно, це є правильно. Думаю, що викривлена і необ'єктивна статистика була, що тільки один хворий. А зараз як почнуть діагностувати правильно, то відповідно і знайдуть, скільки реально хворих», - пояснює екс-міністр.

Мусій також наголошує, що Україні необхідно закрити кордон з іншими країнами.

«З країнами, де виявлено коронавірус, закрити з ними все авіа- і інше сполучення. І перш за все - це Італія. Взагалі я б порекомендував з країнами ЄС перекрити кордон. І звичайно, з такою країною, як Росія, тому що там найгірша ситуація, бо там теж не діагностується взагалі нічого. Ну і з Білоруссю, де виявлено вже 4 чи 5 захворілих. Тому реально зараз ізоляція врятує тисячі життів в Україні. Чи прийме рішення уряд, чи ні — будемо чекати. Я б зробив так», - резюмував лікар.