Палій: Україна перейшла від безвізу до безвиїзду
30.04.2020 12:29

Політолог, історик і публіцист Олександр Палій вважає, що українці хочуть за будь-яку ціну виїхати знову на заробітки до інших країн, бо влада не може забезпечити їх робочими місцями та залучити обіцяні інвестиції.

Про це він розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи вчорашній скандал з вилітом заробітчан до Британії Палій зауважив, що основна небезпека у цьому криється у подальшому розповсюдженні вірусу.

«У нас не можна запускати через те, що вони заражають наших громадян, а в Британії це їхня відповідальність. Головна ж загроза не в тому, що хвороба поширюється в колективах трудових, а в тому, що вона виходить за їх межі. Тому те, що там відбувається, це вже проблема Британії», - пояснює політолог.

Також він говорить про те, що не випустити заробітчан влада не може, адже в умовах карантину вона не здатна працевлаштувати людей.

«Випускають, бо вони хочуть, це ж добровільно. Взагалі ми прийшли до ситуації від безвізу до безвиїзду, як кажуть, через одну галочку в бюлетені. Зараз уряд намагається контролювати виїзд, але робочих місць в країні, тим більше з нормальною зарплатою, недостатньо. Інвестиції шукати в нинішніх умовах, коли криза у всьому світі, дуже важко. Це завдання колосальне. Внутрішні інвестиції знаходити і сподіватися, що хтось з олігархів раптом почне вкладати в країну, я думаю, що це не дуже ймовірний сценарій», - резюмував Палій.