Пархоменко: Американський фільм про Майдан – це шантаж України
04.05.2020 15:00

Директор Центру зовнішньо-політичних досліджень Сергій Пархоменко переконаний, що анонс Трампом у соцмережі фільм про розстріли на Майдані, це брудні передвиборчі технології президента США.

Про це він розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Пархоменко підкреслив, що такі маніпулятивну дії Трампа щодо України, свідчать про його боязнь поразки на виборах.

«В першу чергу це передвиборча кампанія, і передвиборчі технології, в тому числі брудні, нечесні і маніпулятивні. Я це пов'язую з передвиборчою технологією, тому що Трамп розуміє, що особливо після коронавірусу, де США посіли перше місце за кількістю хворих людей, шанси його переобратися зменшились, і тому будь-яким чином він намагається скомпрометувати своїх опонентів і таким чином збільшити свої шанси. Тому що якщо не можеш продемонструвати свій результат, тоді треба топити опонентів. І, бажаючи переобратися, можливо, він використовує навіть такі методи досягнення своєї мети», - зазначив він.

Директор Центру зовнішньо-політичних досліджень пояснив, що історію з фільмом можна розцінити, як певний шантаж України і удар по опоненту президента США Байдену.

«Це може бути посил до України, що варто українській владі піти Трампу назустріч, підіграти йому, якщо Україна хоче отримувати допомогу США у тому випадку, якщо Трамп переобереться. Тут є може й шантаж у тому плані, що Трамп може виграти, і як тоді українській владі будувати з США стосунки? Тобто їй треба щось зробити, щоб підіграти, зробити правильні висновки, йти на ті кроки, які насправді Трамп хотів від Зеленського ще рік тому. І тут може бути посил і Україні, тому що це достатньо публічне оголошення, і воно однозначно мало б бути помічено і у нас. Тому таким чином, можливо, було задумано вбити двох зайців, щоб вдарити по опоненту Трампа з українського боку, де є ймовірність розслідування справи сина Байдена, який був у керівництві української компанії. Тут може біти дві мети, але все одно все це пов'язане виключно з виборами в США», - пояснив Пархоменко.

Також він висунув кілька версій того, кому може бути вигідним вихід фільму саме про розстріли на майдані.

«Можна висунути версію, що США внаслідок коронавірусу достатньо серйозно втратять економічно, а це означає, що якісь видатки треба буде скорочувати. А на що? Звичайно ж, на допомогу Україні. Тому будь-які компрометуючі Україну речі — це додатковий аргумент, щоб не надавати оборонну допомогу. І є ще одна версія, яка не відкидає всі попередні, що вуха Володимира Володимировича стирчать в Адміністрації Трампа, і, звичайно, вигідно Росії в подальшому ослаблювати Україну, тому що не продовження чи зменшення якоїсь допомоги Україні вигідно Росії. Коронавірус по Росії досить серйозно вдарив, і невідомо, чи зможе Росія сама утримувати свої окупаційні війська і окуповані території. І тоді Україна скаже: ну, все, нас кинули, прийдеться з РФ домовлятися. Тут дуже багато є бенефіціарів, але це може бути вигідно і Путіну однозначно, і Трампу. Тут багатоходівка, результатом якої може біти перемога Трампа. З риторики Трампа ми бачимо, що він основним опонентом вважає Китай, а Росія — один з можливих засобів стримування Китаю, тому США треба шукати додаткових союзників. Він розуміє, що Росія може підіграти проти Китаю, тому він може використати і цю карту. А Україна у всіх цих раскладах опиняється не в дуже хорошій ситуації», - резюмував Пархоменко.