Купрій: Будь-які дії правоохоронців — це лише імітація боротьби зі злочинністю і корупцією
13.05.2020 12:07

Колишній народний депутат України Віталій Купрій переконаний, що не лише Гримчак, а й інші одіозні політичні особи не понесуть покарання, оскільки для правоохоронців це можливість через ОП тримати їх «на гачку».

Про це він розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи вчорашнє закриття кримінальної справи по Гримчаку, Купрій зазначив, що не лише по політикам, а й по звичайним людям правоохоронці лише імітують боротьбу із злочинністю.

«По Гримчаку закрита справа за недекларування, але там залишилася ще інша справа, за яку його затримували. Але я під час затримання давав свій коментар, що він не буде покараний, оскільки органи, які проводили попередні процесуальні слідчі дії, не мали права цього робити, бо там була задіяна Служба безпеки, а статті інкримінуються поліцейські: шахрайство і т.д. Тобто докази, які зібрані з порушенням закону, в суді будуть вважатися як неприпустимі. Тому він йде на виправдання в цій ситуації. Щодо інших людей, то складається таке враження, що будь-які дії правоохоронців — це лише імітація боротьби зі злочинністю і корупцією», - пояснює екс-нардеп.

Купрій також наголошує, що часто правоохоронна система використовує інформацію щодо порушення законодавства політиками, як інструмент тиску та шантажу.

«Подивиться навіть зараз на кейс, яким я зараз займаюся по Іллі Киві. Пам'ятаєте, як він напав на ветерана АТО і наніс йому пошкодження. І йому навіть була вручена підозра. І за цією підозрою нічого не відбувається. Справа настільки проста, що по ній вже давно можна було зробити висновок та передати її до суду. Проте мені здається, що в багатьох випадках правоохоронці за допомогою Офісу президента тримають на гачку певних політиків, людей, які можуть відкупляться грошима, політичними рішеннями, іншими речами, і вони їх просто шантажують і не доводять справи до логічного кінця. І в цій ситуації про невідворотність покарання і верховенство права не йдеться взагалі. І довіри до діючої системи правосуддя немає, думаю, ні у кого», - резюмував він.