Капранов: Я не заздрю Олександру Ткаченку на його посаді
05.06.2020 12:00

Український письменник і книговидавець Дмитро Капранов переконаний, що не варто оптимістично сприймати нового очільника культури з огляду на його співпрацю з Коломойським.

Про це він розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Письменник зазначив, що є великий ризик того, що у руках міністра культури Ткаченка його посада перетвориться на інструмент впливу через культуру на політику.

«Важко сказати, тому що я нічого від нього не чув про те, що він збирається робити. Але досвід його співпраці з Коломойським на каналі 1+1, чесно сказати, не викликає занадто великих очікувань і оптимізму. Культура, перш за все, має буди не заангажованою і не має бути інструментом політики. А тут ми маємо небезпеку перетворення міністерської посади на механізм впливу через культуру на політику», - наголосив він.

Капранов також розповів, що на Ткаченка у культурному середовищі чекає запекла боротьба і уточнив, яка саме.

«Треба сказати, що у нас досить чутлива інтелігенція, і я не заздрю Олександру на його посаді, тому що там всі розуміють, що таке справжня культурна політика. Тим більше, що така чутлива галузь, як кіно, яка у всіх на очах і яка, так би мовити, є символом нового розвитку української культури, якраз першою була атакована новою командою. Так що тут буде боротьба за те, щоб культурна політика все ж такі була національною і державницькою, з одної сторони, і подивимось, що нам запропонує новий міністр, з іншої сторони», - резюмував книговидавець.