пекут хлеб
19.08.2021 14:53

Лебединський хлібзавод змушений припинити свою роботу через рекетирські дії представників «Нацкорпусу».

Про це йдеться у сюжеті на телеканалі ICTV.

Журналістам стало відомо, Лебединський хлібзавод став жертвою дивних перевірок. Щоразу Держпродспоживслужба накладає на підприємство штраф, 49 тисяч гривень - з однієї й тієї ж причини. За словами директора хлібзаводу Олександра Марченка, за півроку виписали вже 10 таких штрафів. На думку директора, їм спеціально ставлять умови, які неможливо виконати.

А працівників державної служби супроводжують представники «Нацкорпусу», які поводяться, наче братки з 90-х: підвищують голос, матюкаються і погрожуть, застосовують силу до працівників заводу. При цьому присутні правоохоронці, але вони не вживають жодних дій. Голова комісії промисловості Лебединської міської ради Ігор Будник розповів, що депутати зібрали підписи, звернулися до голови Сумської області. Адже, на думку міських депутатів, перевірки держспоживслужби на хлібзаводі виглядають дуже підозріло. Їх здійснюють  одні й ті самі співробітники, тож усе це схоже на замовну акцію. Адже підприємство працює з 1966 року і жодного разу на якість продукції не було нарікань. А тепер завод зупинили і 70 людей залишилися без роботи.

Виявилося, що подальша робота хлібзаводу має свою ціну: за словами директора, її назвав представник місцевого осередку «Нацкорпусу» Денис Сокур, який вимагав 100 тисяч доларів, обіцяючи, що в цьому разі атаки на завод припиняться.

«Сокур Денис у мене особисто вимагав 100 тисяч доларів – написав суму на телефоні. Сказав, якщо ви виправите ці недоліки, ми більше із вами не побачимося», - розповідає директор хлібзаводу Олександр Марченко.

Прізвище Дениса Сокура регулярно з’являється у місцевих новинах – в негативному сенсі. Зокрема, він систематично вривається на сесії міської ради та влаштовує скандали і навіть бійки.

Також на терор з боку місцевого «Нацкорпусу» на чолі з Денисом Сокуром скаржаться міжміські перевізники, з якими вони працюють за тією ж схемою – перевірки та вимагання хабарів. За словами перевізників, рекетири навіть вдаються до відверто кримінальних методів – ріжуть шини, палять автобуси та погрожують розправою.

Місцеві підприємці розповідають що Сокур і його хлопці - це частина групи під керівництвом сумчанина Сергія Семеннікова. До цієї групи входять представники «Нацкорпусу», а також – працівники державних структур. Офіційно Семенніков є безробітним, але має автомобілі преміум-класу, мешкає у заміському маєтку та навіть тримає вовків як домашніх улюбленців. Він одружений на онуці колишнього голови Сумської облради, і святкував день народження у дорогому ресторані Сум в оточенні представників кримінального світу та представників правоохоронних органів.

У коментарях до сюжету в інтернеті підтверджують викладені факти. Користувачі дадають,  що Сокур та Семенніков діють за однією схемою.

«Там цілий синдикат. Сокур робить усе, що скаже Семенніков. Спочатку пресують бізнесменів, а потім – пропонують два варіанти: або брати їх у бізнес 50 на 50, або щомісяця платити ставку. Вони машрутчиків дуже пресували Суми-Київ. У них скрізь «схоплено» в правоохоронних структурах», - пише користувач.

Раніше Служба Безпеки України викрила аналогічну організацію на Харківщині: місцеві молодчики під прикриттям «Національного корпусу» займалися рекетом місцевого бізнесу. А їм сприяли посадові особи комунальних підприємств Харківщини.

Голова «Нацкорпусу» Андрій Білецький заявив, що дії правоохоронців є замовними і пообіцяв в разі доведення провини самостійно покарати порушників дисципліни.

Журналісти програми звернулися із запитами до СБУ та Офісу Генпрокурора з проханням розібратися у ситуації і захистити місцевих підприємців, які створюють робочі місця та сплачують податки.

Як ми писали раніше, у поліції заявили, що активісти Нацкорпуса вкрали молоко поки йшли до Офісу президента. Це сталося в ході недавніх заворушень на Банковій.