Ось чому після Революції Гідності в Україні мало що змінилося
15.12.2015 16:30

Помаранчевий Майдан 2004 року не був довершений. Недовершена і Революція Гідності 2014 року. Про це в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів народний депутат України, екс-спікер Верховної Ради, голова «Народної партії» Володимир Литвин.

За словами політика, сьогодні слід бути дуже чутливим до соціальних настроїв, аби не допустити некерованого розвитку подій в Україні.

«Помаранчевий Майдан 2004 року не був довершений. Недовершена і Революція Гідності 2014 року», - говорить співрозмовник видання.

На думку Литвина, після Революції Гідності мало що змінилося, бо невирішеними залишаються дві проблеми.

«Перша відома – доки одні люди боролися на барикадах, інші підкралися до влади. А друга полягає в тому, що люди, які увійшли у владу на різних її поверхах, в різних її інституціях, відчувають брак легітимності, а тому намагаються компенсувати його радикальними закликами й діями, аби їх не «змила» майданівська хвиля. Вони ж повинні бути, як мінімум, на два кроки попереду найрадикальніших суспільних настроїв. Як вожак у зграї: якщо він не може бути першим, продемонструє слабкість, його свої ж розірвуть», - пояснює колишній спікер.

Також політик закликає не забувати про те, що більшість нових управлінців була в другому ешелоні попередньої влади.

«Не дивлячись на юний вік деяких з них, вони можуть дати фору всім представникам попередньої команди щодо стажу перебування у владі. Очевидно, не в останню чергу нинішні очільники не можуть відчути, що суспільство змінилось, подорослішало, люди відчули можливість контролювати владу. Їх дії за старими стандартами з використанням демократичної риторики виглядають як вищий пілотаж цинізму, тримання людей за дурнів. Звідси – їх відповідне ставлення до «слуг народу», - наголошує Володимир Литвин.

Повністю єксклюзивне інтерв’ю з Володимиром Литвиним можна прочитати ТУТ.