Нардеп дав поради, як займатись спортом під час карантину
07.04.2020 09:56

Народний депутат від партії «Слуга народа» Георгій Мазурашу вважає, що спортивну форму можна підтримувати й у домашніх умовах, не наражаючи на небезпеку оточуючих.

Про це він розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Мазурашу признався, що в умовах жорстких карантинних обмежень дуже непросто займатися руховою активністю.

«Як «спортивна людина» і дуже багаторічний пропагандист здорового, активного способу життя, я, як, напевно, і багато інших людей, відчуваю певний внутрішній протест проти цих обмежень. Плюс розумію, що рухова активність все-таки є доволі ефективним засобом підтримки гарних фізичних кондицій, оздоровлення, а це, у свою чергу, очевидно збільшує шанси організму протистояти різним хворобам, і тим же вірусним атакам. Проте, з іншого боку, як народний депутат і законослухняний громадянин, я не можу рекомендувати порушувати встановленні Урядом карантинні обмеження/заборони. Ми ж всі розуміємо, наскільки важливо зробити все можливе, аби, як кажуть, нас не накрила велика коронавірусна хвиля, що може призвести до «зайвих» непоправних втрат через те, що медична система просто не здатна буде фізично лікувати ту кількість людей, які потребуватимуть інтенсивної терапії, підключення до апаратів ШВЛ тощо», - пояснив нардеп.

Він наголошує, що важливо тим громадянам, які потенційно можуть відносно легко і безсимптомно перенести коронавірус, не стати ланкою у ланцюжку поширення цього небезпечного і підступного вірусу.

«На кону життя людей. Багато життів, як свідчить сумний досвід інших країн. Якщо говорити про пробіжки як один з найдоступніших і найефективніших засобів оздоровлення, можу порадити і в цей час бігати, якщо є можливість робити це з мінімальним ризиком піддати зайвим ризикам себе та інших людей. Тобто якщо є безлюдні, або відносно безлюдні маршрути в межах дозволених для пересування зон, і дотримуючись по ходу пробіжки мір безпеки - дистанційних та інших. Сам я пробував в масці одноразовій бігти - незручно, та й, по ідеї, особливого сенсу немає бігти в масці в безлюдних місцях. Від всього убезпечитись, напевно, неможливо. Але пробігтися більш-менш безпечно можна за наявності відповідних умов «під рукою», - зазначає Мазурашу.

Народний депутат навів приклад того, як можна вдома займатися фізичними вправами, а не лише на городах і дачах, що далеко не для всіх актуально.

«Елементи ранкової зарядки, присідання, можна і з вистрибуванням, віджимання, качання пресу і т.п. У кого є велотренажер - теж класний варіант. Зрештою, і біг на місці не можна відкидати. Я пробував. Хвилин 35 бігав на місці. Однак йде специфічне навантаження на деякі м‘язи, можна і судому зловити. Ще з молодшим бігали по хаті. З невеличкими «піт-стопами» (3-річний син придумував приводи) пробігли хвилин 20. Деякі включають відеозв’язок і тренуються в домашніх умовах в «заочній компанії». У нас народ кмітливий, може і в домашніх умовах багато чого придумати цікавого. Треба постаратися пройти цей непростий період з мінімальними ризиками і втратами. Що ще сказати. Будьмо відповідальні, обережні і здорові», - підсумував народний обранець.